Григор Димитров се нуждаеше от малко повече от час, за да постигне победа на четвъртфиналите на турнира в Стокхолм. Българинът надделя с 6:3, 6:4 над германеца Миша Зверев и ще се изправи на полуфиналите срещу италианеца Фабио Фонини.

Димитров записа по едни ключов пробив в двата сета, като в същото време не остави никакви шансове дори за един брейкбол в полза на Зверев. Германецът пък получи медицинска помощ между двата сета, но явно проблемите му не бяха сериозни и той бързо се върна на корта.

Първи сет
Двубоят започна с бързи сервис геймове и за двамата. Григор и Зверев успешно насочваха сервисите си и до 2:2 нямаше проблеми за нито един от двамата.

Димитров поведе с 3:2 с гейм на 15, а веднага след това достигна и до пробив за 4:2. Българският тенисист бе безупречен при затвърждаването си – гейм на 0 и 5:2 в негова полза след само 19 минути игра.

Зверев успя да събере сили и макар и с доста затруднения с форхенда на Димитров, успя да спечели подаването си и да остане в сета – 5:3. Гришо показа, че се намира в отлична форма и с гейм на 30 срещу световния номер 30 затвори този първи сет и поведе в мача – 6:3 след 27 минути игра.

Втори сет
Зверев започна добре, въпреки лекарската намеса, и спечели бързо своя сервис гейм. Същото стори и Гришо, за да се стигне до 1:1. Двамата тенисисти показаха, че отново трудно ще се стигне до прибив и набързо си размениха по още един успешен гейм при свой сервис – 2:2.

Димитров затрудни максимално своя опонент и бе много близо до първи пробив в сета. Стигна се до няколко равенства, но нито веднъж до брейкбол за българина.

Димитров обаче осъществи така чакания пробив при 3:3 и направи решителна крачка към полуфинала в Стокхолм. При своето подаване Зверев успя да спаси цели 4 мачбола и да вземе гейма си, с което остана и в мача. Последва гейма за Григор и край на мача – 6:3, 6:4.