Звездата на българския мъжки тенис Григор Димитров започна със загуба участието си на турнира в Индиън Уелс. Гришо и партньорът му Хуан Мартин дел Потро отстъпиха още в първия кръг на схемата при двойките.

Българинът и аржентинецът записаха поражение с 4:6, 2:6 от испанците Фелисиано Лопес и Марк Лопес. Срещата продължи само 69 минути. Първият сет беше решен след един пробив в полза на испанците, направен в петия гейм.

Двамата тенисисти с фамилия Лопес стартираха втората част с пробив, а след това направиха още един, с който поведоха с 4:1. Гришо и Дел Потро спасиха два мачпоинта в седмия гейм на втория сет, за да намалят изоставането си на 2:5. Двамата обаче нямаше какво да сторят в следващия гейм, когато испанците реализираха успешно третия си мачбол.

На 1/8-финалите при двойките Марк Лопес и Фелисиано Лопес ще се изправят срещу победителите от мача между Райън Харисън/Макс Мирни и Жан-Жулиен Ройер/Хория Текау. Григор Димитров започва участието си на сингъл в Индиън Уелс в събота срещу неделя.