Новак Джокович допусна трета поредна загуба, отстъпвайки на Беноа Пер в Маями, като по този начин се доближи до най-лошото си представяне - от 2007-ма година, когато загуби пет последователни мача. Сърбинът винаги е намирал начин да играе добър и успешен тенис - именно така той достигна до №1 в света, спечели 30 турнира от сериите "Мастърс", включително шест в Маями. Но дори един от любимите му турнири в календара не успя да му помогне да излезе от тежката ситуация, в която се намира в последната година. 

"Опитвам се, но не се получава. Това е, това е всичко. Не се чувствам добре, когато играя така. Разбира се, че искам да играя по-добре. Но просто в момента е невъзможно. Това е всичко. Загубих от по-добрия играч", призна Джокович след поражението от Пер.

Турнирът в Маями е едва трети за Джокович от "Уимбълдън" 2017 насам, като за този период той е изиграл едва шест мача. Горе долу в толкова геймове днес Ноле се е чувствал добре, призна той след мача.

"Мисля, че започнах мача добре - може би в първите шест гейма. След това ми свърши газта. Той сервираше добре, а аз просто нямах шанс да го пробия. Беноа реализираше добри удари в правилния момент. Всичко се случи много бързо", добави сърбинът.

"Не можеш просто така да бъдеш играчът, който си бил някога преди. Трябва да тренираш здраво, да еволюираш, да подобряваш тениса си. Обстоятелствата около мен в последните две години бяха голямо предизвикателство. Но аз не съм единственият, който преминава през нещо такова. Случват се контузии, през които играчите трябва да преминат. Не бих искал да стоя тук и да се оплаквам", добави той.

"Просто правя всичко по силите си. Положението е такова, каквото е. Не съм на нивото, на което бях преди. Наясно съм с това. Очевидно трябва да вярвам в себе си и да се надявам, че добрите времена ще се завърнат", подчерта Ноле. 

Той бе категоричен, че е бил физически готов за турнира. "Нямаше да изляза, ако не вярвах, че мога да спечеля мача. Нямаше да съм тук, ако не се опитвам. Никой не ме притиска насила да изляза на корта. Имам свободата да избирам дали да играя или не. Обичам този спорт, има много хора, които ме подкрепят, включително тук. Благодаря им за невероятната подкрепа. За съжаление не съм на нивото, на което искат да ме виждат и на което аз искам да се виждам. Но това е положението. Животът продължава", завърши Джокович.