Световният № 1 при мъжете Новак Джокович се изпоти срещу младата звезда Даниил Медведев, но успя да го пречупи с 6-4, 6-7(5), 6-2, 6-3 и се класира за четвъртфиналите на Australian Open. 

Мачът предложи уникални разигравания, но в крайна сметка физическите сили на сърбина надделяха.

През първата половина на сблъсъка Медведев стоеше много добре в размяната на удари, като рядко даваше лесни точки на съперника си. Маратонските геймове и разигравания, в които трябваше постоянно да покрива цялата дължина на корта, комбинирани с проблемите в двете бедра, в крайна сметка го пречупиха. След началото на третия сет мачът по-скоро се доиграваше въпреки епизодичните избухвания на 22-годишния състезател. 

Ноле ще срещне с Кей Нишикори на четвъртфиналите. Той завърши двубоя с 43 уинъра и 50 непредизвикани грешки. В края на днешната битка сърбинът изглеждаше много уморен, но същото важи и за японския му противник, който трябваше да се бори пет часа на корта срещу Пабло Кареньо Буста.

"Надявах се другият тенисист да спечели", заяви шеговито Джокович след срещата, когато научи съперника си.

Медведев все пак напуска надпреварата с високо вдигната глава, след като до този момент не бе изгубил сет в Мелбърн. Следващият турнир в програмата му е Sofia Open.