Ракета, подарена от световния номер едно в тениса Новак Джокович, ще бъде една от големите награди в новото издание на турнира „Асикс Мастърс“.

Главният организатор Любо Ганев лично се е погрижил специалния приз от марката „HEAD” вече да е в София за деня надпреварата – 18 май (събота). Най-популярният аматьорски тенис турнир в България ще се разиграе на кортовете на Дипломатическия клуб „Глория Палас“ в Горна Баня от 11 до 15 часа.

Вестник „Труд“ като основател на турнира ще връчи своята награда за най-атрактивния на корта. Миналата година я връчи на Красимир Велчев, един от новите шампиони и заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ.

В схемата този път има изненади. Николай Гигов, дългогодишният собственик на „Локо“ (Сф), ще атакува купата с бившия министър на търговията и туризма Валентин Василев. В надпреварата се включва и един от актуалните босове на отбор от Първа професионална лига – Румен Чандъров („Септември“). Той ще играе заедно с едно от първите лица на БНТ - Сашо Йовков, като тяхната двойка се счита за скрит фаворит за трофея.

Три журналистически двойки ще бранят медийната чест. На корта се пускат миналогодишните финалисти Красимир Минев и Николай Драгиев. Другите журналистически тандеми са Тодор Попов/Петьо Борисов и Мартин Захариев/Асен Григоров. По-малко теория и повече практика да преподават на корта обещават медийните асове.

Организаторите ще теглят жребия в петък в присъствието на домакина Николай Божинов и основния спонсор Любо Ганев и някои от играчите. Една от емблемите на състезанието още от дебюта през 2006 година  - петкратният победител Бойко Борисов, има покана за суперфинал срещу победителите за 2019-а. Миналата година той и Катина Симеонова го спечелиха срещу Красимир Велчев и Рангел Марков.