Новак Джокович е променил своята ракета наскоро, а това му е помогнало да започне да печели отново. Това разкри самият сърбин след победата над Борна Чорич във втори кръг на "Мастърс" турнира в Монте Карло. 

"Смених ракетата по-рано през този сезон. Направих някои малки промени, които всъщност в нашия свят са много значителни. Агаси и Щепанек, които работеха с мен по това време, счетоха това за добра идея в дългосрочен план. Чувствах се по-комфортно с ракетата, когато времето минаваше. Очевидно това отнема известно време. Мисля, че Роджър преди няколко години смени ракетата и му отне време, няколко месеца, за да свикне с новата", каза Ноле.

"Нямаше да стоя тук пред вас и да се състезавам в турнира, ако не вярвах, че мога да спечеля титли от Шлема и да се върна като №1. Вече съм бил там и това ми дава вяра, че мога да го направя отново. Просто се надявам да бъда здрав, това е най-важното. Знам, че когато съм здрав и без сериозни травми, които да ме притесняват докато играя и тренирам, мога да достигна желаното ниво", добави бившият номер 1.

В следващия кръг сърбинът ще има сериозно изпитание пред себе си в лицето на Доминик Тийм, който бе един от най-силните играчи на клей през миналия сезон.