Бившият номер 1 Новак Джокович коментира ситуацията с медицинския таймаут, който взе в двубоя срещу Гаел Монфис. Сърбинът сподели, че не става въпрос за нещо сериозно, а просто шестмесечно отсъствие си е казало думата.

"Нищо притеснително. Знаех, че трябва да взема прекъсване, защото се нуждаех, но в същото време бях наясно, че не става въпрос за нещо сериозно, което да постави под въпрос дали ще продължа да играя. Всичко е наред", започна Ноле. 

"Не съм играл от 6 месеца и трябва да вземем това предвид. Мачът с Гаел беше дълъг... Не ми се е случвало често в кариерата да имам мускулни разтежения и сериозни физически предизвикателства. Но сегашните обстоятелства са доста по-различни. Никога не съм се изправял пред ситуация, в която да не съм играл 6 месеца. Затова съм принуден да бъда внимателен относно това, което се случва ден за ден. Да съм отдаден на тялото си и да тренирам. Както казах, няма нищо притеснително", обясни Джокович.

"Просто са неща, които се случват. Смятам, че е нормално. Много спортисти се сблъскват с различни болки в тялото по време на големи състезания и се справят с това. Аз също. Завърших успешно мача и съм доволен", уточни сърбинът.
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ