Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Новак Джокович завоюва 14-ата си титла от Големия шлем и втора поредна за тази година, след като спечели ключов маратонски 20-минутен гейм при успеха си с 6:3, 7:6 (4), 6:3 над Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) на финала на Ю Ес Оупън. Успехът на сърбина идва само година, след като той отказа участие на Откритото първенство на САЩ заради контузия на дясното рамо, заради която претърпя операция.

Третата титла на Ноле от Ю Ес Оупън (след тези от 2011 и 2015 г.) му донесе 3,8 милиона долара от наградния фонд. 31-годишният тенисист вече е равен с Пийт Сампрас на третото място в класацията по спечелени титли от Големия шлем (по 14). Те изостават само на Роджър Федерер (20) и Рафаел Надал (17).

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Джокович имаше тотално предимство през първия сет, но след това загуби три поредни гейма във втория и се оказа догонващ при 3:4. следващия спаси три геймбола, а самият гейм беше епичен и в него се разиграха 22 точки и имаше осем равенства, а на края аржнтинецът заби топката в мрежата. Поредица от грешки на Дел Потро от форхенд в тайбрека се оказаха решаващи за изхода на сета. След това Джокера игра чудесно в третата част и триумфира, спечелвайки последните три гейма в мача.

След края на мача Джокович ликуваше на корта след триумфа си, а на своята пейка Дел Потро беше облят в сълзи заради загубения финал. В този момент сърбинът трогна всички зрители – по трибуните и пред екраните, след като джентълменски отиде при аржентинския тенисист, прегърна го и му каза няколко успокоителни думи.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ