Две победи и една загуба регистрираха българските тенисистки в квалификациите за попадане в основната схема на Аустрелиън Оупън при жените. Напред продължават Виктория Томова и Елица Костова, а Сесил Каратанчева отпадна.

Томова, която преди година достигна до третия квалификационен кръг, записа успех със 7:5, 6:7(2), 6:2 над белгийката Марина Заневска. В следващия си мач първата ни ракета ще се изправи срещу 140-ата в света Евгения Родина (Русия), която е поставена под №2 в схемата на квалификациите.

Елица Костова победи американката Ейжа Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5. Във втория кръг тя ще се изправи срещу чехкинята Дениса Алертова, която е бивша №55 в света, а в момента заема 107-а позиция в ранглистата на WTA

Сесил Каратанчева отпадна, след като отстъпи с 5:7, 6:3, 5:7 на румънката Ирина Бара. Българката загуби спечелен мач, тъй като в третия сет водеше с 5:2 и имаше мачбол, но Бара го спаси и след това направи обрат. Сесил на три пъти пропусна възможност да вкара третия сет в тайбрек, но не успя да се възползва от тях.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН ПРИ ЖЕНИТЕ