Новак Джокович победи Рафаел Надал на полуфинал на Уимбълдън. Двубоят бе повече от епичен, продължи 5:15 часа за резултът 6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10-8. Срещата бе прекратена при 2:1 сета в полза на Ноле в петък вечерта заради тъмнина, а днес се доигра.

След срещата двамата герои демонстрираха присъщо джентълменство.

“Трудно е да намеря думи. Победих най-добрия в света в един от най-добрите мачове помежду ни. Изиграхме невероятен двубой. Ясно е, че ни разграничиха много малко неща, детайли. Всичко беше много равностойно. Когато приключиш в 23 часа в петък, да се върнеш на корта следващата сутрин, за да загряваш, не е лесно. Но съм горд от това как завърши денят. Кевин Андерсън ще има ден повече почивка, но това е финалът на “Уимбълдън” и вече е страхотен успех за мен. Трябва да се забавлявам”, коментира Новак Джокович.

Рафаел Надал отвърна: "Няма от какво да се оплача. Изиграх страхотен мач. Нямаше какво повече да направя. Дадох най-доброто от себе си. Мисля, че съм свършил чудесна работа. Трудно е да се връщам на корта след дълго лечение на контузии и да имам такива резултати, затова се гордея със себе си", каза Надал.

"Мога да кажа, че той заслужи победата, защото наистина беше така. Смятам, че заслужено спечели. И двамата заслужавахме да победим. В този вид мачове между двама страхотни играчи, в които и двамата играят толкова добре, всичко може да се случи. Това е. Днес победата беше за него. Аз играх страхотно, спечелих страхотни мачове, особено на четвъртфиналите срещу Дел Потро", коментира още испанецът.