Големият талант на българския тенис Александър Донски продължава победната си серия. Днес Алекс се справи и с руски съперник, класирайки се на финала на силния международен турнир за мъже "Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който се провежда на Тенис център "Санта Марина" в Созопол.

Донски победи с Шалва Джанашия с 6:4, 7:6(2) след хладнокръвна игра през цялото време и придвижване по корта в стил Федерер. Българинът отново впечатли бомбените си сервиси.

Алекс отчая руснака с безмилостни удари и заслужено е финалист. За 20-годишния Донски това е първото в кариерата му достигане до тази фаза на турнир за мъже от календара на Международната федерация по тенис ITF.

Припомняме, че вчера Шалва Джанашия елиминира Александър Лазаров, който поради здравословни проблеми беше принуден да се откаже при 0:4 във втория сет.

В спора за трофея утре Донски ще се изправи срещу водача в схемата Алтуг Челикбилек (Турция), който елиминира Кристиан Лозан (Русия) с 6:2, 6:4.

За Донски и Александър Лазаров днес предстои финал на двойки. Taлантите победиха вчера турците Алтуг Челикбилек и Сарп Агабигун с 6:3 1:6 10:3 и ще спорят за титлата срещу Васил Кирков и Алек Адамсън (и двамата от САЩ), отстранили на полуфинал Мартин Димитров и Диан Недев с 6:1 6:3.