Докторът на Рафаел Надала - Анхел Руис Которо коментира ситуацията с клиента си пред испанското издание "El Pais". В него той разкри подробности около състоянието на бившият номер 1 в света.

"Много е трудно, когато получиш контузия в края на първата ти тренировка. Засегнат е мускул, а не сухожилие, което щеше да усложни допълнително ситуацията. Негативното в случая е, че става въпрос за същата зона, която вече беше засегната (на Australian Open). Но това не е нещо необичайно. Рафа тренираше по нормален начин и всичко се развиваше добре. Трябва да бъдем оптимисти, каквито винаги сме били, но също така и реалисти. Виждайки какво се е случило да бъдем максимално внимателни", заяви Которо.

"Рафа ще се върне, когато започне да се чувства добре. Надяваме се, че ще успее да се възстанови напълно за сезона на клей, това е целта. Сега той има нужда от почивка, може би 2 или 3 седмици. След това ще имаме повече яснота. Всичко зависи от начина, по който се възстановява мускулът. Ще следим ситуацията с контузията много внимателно, няма да го пренатоварваме“, добави докторът. 

Припомняме, че Матадора се контузи на загрявките преди турнира в Акапулко, който завърши преди седмица. След това стана ясно, че той ще пропусне и двата турнира от Мастърс1000 - Индиън Уелс и Маями.