Григор Димитров загуби с 4:6, 1:6 от Рафаел Надал в 1/8-финал от тенис турнира в Монте Карло и записа 12-о поражение в 13 мача с испанеца, който го елиминира от надпреварата и през миналата година.

Първият сет продължи почти час, а Надал пропусна да пробие Димитров във втория гейм с два брейк пойнта. Все пак при следващото сервиране на Гришо испанецът го проби и поведе с 3:1. При 4:2 за Надал Димитров показа, че не се е предал и записа пробив, след което го затвърди. При 5:4 за Надал Григор сервира, но не успя да си вземе гейма и изостана с 0-1 (4:6).

Надал започна силно втория сет, проби Григор и набързо поведе с 3:0. Испанецът имаше брейк пойнт и в четвъртия гейм при сервис на Димитров, но българинът успя да се спаси от пореден пробив и направи резултата 1:3. Испанецът все пак стигна до пробив и след като взе своя сервис, проби Григор за 1:5. Това беше последният сервис гейм за Димитров, тъй като Надал не допусна изненада и приключи срещата за малко над час и половина с 6:1.

На 1/4-финалите Надал ще се изправи срещу Гуидо Пея, победил по-рано днес Марко Чекинато в три сета (6:4, 4:6, 6:4). За Григор пък предстои участие в надпреварата в Барселона, която стартира на 22 април.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)