Хуан Мартин дел Потро загуби полуфинала на US Open от Рафаел Надал и се прости с надеждите да спори за трофея. „Ядосан съм на себе си, че позволих подобен шанс да ми се изплъзне“, каза Дел Потро след поражението.

„В последните три сета Рафа игра по-добре от всякога, беше невъзможно да го спра. Просто не можех да удрям бекхенда си със същата сила, с която го правех в първи сет, защото той е левичар и твърде лесно ме поставяше в неудобни позиции. За първи път се изправям срещу него без качествен бекхенд в арсенала ми. В момента съм ядосан на себе си, но утре вероятно ще успея да извадя позитивите”, допълни аржентинецът.

“Бекхендът ми се подобрява малко по малко, но в момента просто не е достатъчно добър, за да вдигна титла от Големия шлем, при която трябва да победя серия от съперници на най-високо ниво. Осъзнавам, че в нито един момент не контролирах напълно мача и имах късмет да пробия в първия сет. В крайна сметка, ако човек не вярва докрай в играта си, е изключително трудно да се изправи срещу съперник от класата на Рафа.

Разбира се, че се чувствах мотивиран да играя в полуфинал, но също така и усещах умората от предишните мачове. Освен това, Рафа игра много по-добре от мен днес. Надявам се, че представянето ми в Ню Йорк ще ми вдъхне увереност за останалата част от сезона.“