Марин Чилич обърна американеца Джон Иснър с 6:7(2), 6:3, 6:4 и записа първа победа в група „Гуга Куертен“ на финалния турнир на ATP в Лондон след 2 часа и 16 минути игра. Така хърватинът запази шансове да се класира за полуфиналите на надпреварата.

Иснър спаси брейкбол още при първото си подаване, а след това в десетия гейм не успя да пробие Чилич, въпреки че водеше с 40-15. Двамата печелеха геймовете на свой сервис и се стигна до тайбрек, в който американецът поведе с 5:2, след което записа ас и реализира още първия си сетбол за 7:2 точки.

След равностойно начало на втория сет Чилич записа пробив в осмия гейм за 5:3 и го затвърди, изравнявайки резултата в сблъсъка.

Третата част започна с три поредни пробива – два за Чилич и един за Иснър. След двамата печелеха подаванията си, а при 5:4 хърватинът сервираше за победата в двубоя и поведе с 40-0, реализирайки още първия си мачбол за 6:4.

Така Марин Чилич има една победа и една загуба в актива си, а в последния кръг ще се изправи срещу лидера в групата Новак Джокович. Сърбинът спечели първите си две срещи. Иснър е на дъното с две загуби и в третия кръг излиза срещу германеца Александър Зверев, който има един успех и едно поражение.