Григор Димитров излиза тази вечер в 1/4-финал на Мастърса в Синсинати. Българинът ще се изправи срещу японеца Юичи Сугита в опит да се класира за полуфиналите. Срещата е трета на централния корт и ще започне около 21:30 – 22:00 часа българско време. Първият мач на корта е Гарбине Мугуруса – Светлана Кузнецова, след тях играят Рафа Надал – Алберт Рамос (не преди 20:00 часа) и веднага след тях е срещата на Григор Димитров.

Наглед японецът Сугита би трябвало да е възможно и дори лесно препятствие за българската първа ракета. Григор обаче показа уважение и се застрахова: „Той играе наистина добре. Гледал съм малко негови мачове. Условията изобщо не го притесняват и ще бъде труден опонент. Не подценявам качествата му да играе добър тенис. Когато си на четвъртфинал на Мастърс, всичко може да се случи. Той е много решителен и развълнуван да играе на такъв етап, което го прави дори още по-опасен.“

Сугита e роден на 18 септември 1988 година. На Мастърса в Синсинати се справи още на старта с Джак Сок. След това успяваше да обърне резултата от 0:1 сета мачовете с Жоао Соуса и Карен Хачанов. Сугита е №46 в световната ранглиста.

Двамата с Григор Димитров имат един мач помежду си. Феновете на тениса вероятно помнят двубоя от първия кръг на Мастърса в Торонто миналата година през юли, когато Димитров се бори два часа и половина, за да запише победа с 5-7, 7-6(5), 6-4 и бе на две точки от отпадането.

Несъмнено пробивът на Сугита към по-предно класиране в ранглистата е този сезон. Висок е едва 175 сантиметра. В края на април в Барселона Сугита победи последователно Томи Робредо, Ришар Гаске и Пабло Кареньо Буста, преди да бъде спрян от бъдещия финалист Доминик Тийм. През 2017 година японецът има три титли от чалънджър турнири.