Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в Шанхай, след като се наложи над американеца Сам Куери с 6:3, 7:6 (3). Срещата продължи един час и 22 минути.

Гришо имаше надмощие в първия сет, който се реши благодарение на един пробив и завърши за 34 минути. Втората част беше изключително оспорвана и мина през бърза размяна на пробиви в началото, но в крайна сметка се стигна до тайбрек, който българинът спечели.

На четвъртфиналите Григор Димитров и всичките му фенове чакат нов сблъсък с Рафаел Надал, който победи хасковлията преди седмица на полуфинала в Пекин. Преди това обаче испанският тенисист трябва да спечели мача си срещу Фабио Фонини по-късно днес.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с размяна на спечелени геймове при собствен сервис. Ключовият момент дойде в четвъртия гейм, когато Григор Димитров направи пробив при първата си възможност в мача. След това двамата продължиха да печелят своите подавания. В осмия гейм Димитров пропиля три сетбола, а Куери спечели своя сервис гейм, за да намали на 3:5. Гришо обаче не изпусна възможността при собственото си подаване и при първия сетбол в него приключи частта - 6:3.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна с предимство на Куери, който спечели подаването си, а във втория гейм проби сервиса на Гришо. Димитров отговори веднага и върна пробива, а след това спечели подаването си, за да изравни резултата. Двамата печелеха своите подавания до края, като нито един от тях дори не стигна до възможност за пробив. Така се стигна до 6:6 и тайбрек. Той не започна добре за българина. Куери поведе с 2:0 след минипробив, но след това Димитров взе развитието в свои ръце, спечели пет поредни точки, което му донесе победата в мача при първия мачбол.