17-годишният Адриан Андреев е новата голяма надежда на българския тенис. Роденият на 12 май 2001 година в София спортист е номиниран в съвместната анкета на БЛИЦ и Министерството на младежта и спорта за спортист на България до 18 години.

През декември 2017 г. Адриан печели титлите на сингъл и двойки на престижния турнир за подрастващи - "Еди Хер" в САЩ. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. е от най-елитните в света и е от първа категория на Международната тенис федерация (ITF).

През 2018 година талантът участва в основната схема на "Sofia Open" и става става първият, роден през 2001 г., който играе в основната схема на ATP World Tour. Веднага след това подписа договор с една от големите мениджърски агенции в света на спорта - IMG. Компанията работи с имена като Мария Шарапова, Новак Джокович, Петра Квитова, Кей Нишикори, Винъс Уилямс, Виктория Азаренка и други.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

През изминаващата година Андреев спечели титлата на двойки при юношите на US Open и донесе пореден повод за гордост на България. Той и партньорът му Антон Милошевич се справиха на финала в страхотна битка с представителите на домакините Емилио Нава и Аксел Нефве.

Роден тенисист не беше правил това от 10 години. През 2008-а Григор Димитров записа последния юношески триумф за България.

"Тази година шампион на двойки, догодина на сингъл", обеща Андреев след триумфа в Ню Йорк. 

Адриан записа още страхотни постижения през годината. Сребърен медалист на двойки от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В индивидуалната надпревара завърши на 4-то място. Изкачи се до №4 в световната ранглиста при юношите. Спечели и трето място на юношеския „Мастърс“.

Графит с неговия линк пък вече грее в подлеза пред Министерството на младежта и спорта. 

!!! Дайте своя глас за Спортист на България до 18 години за 2018 г. !!!