Томаш Бердих се класира за 1/4-финалите на „Уимбълдън“ след победа световния №8 Доминик Тийм с 6:3, 6:7(1), 6:3, 3:6, 6:3. Това бе втори успех за чеха от два мача срещу австриеца.

В първия сет Бердих записа пробив в шестия гейм и стигна до успеха с 6:3. Във втората част двамата спасиха по два брейкбола в деветия и десетия гейм и се стигна до тайбрек, в който австриецът спечели със 7:1 точки и изравни резултата.

Третата част започна с ранен пробив за Бердих, който поведе с 3:0 и затвори сета при 6:3 в своя полза. В четвъртата част пък двамата печелеха подаванията си до 4:3 в полза на Тийм, когато австриецът успя да стигне до пробив и след това спечели сета с 6:3, изравнявайки отново резултата в двубоя.

Още в първия гейм на петия решителен сет Тийм пропусна точка за пробив, а във втория гейм допусна такъв. До края на тази част нямаше нови пробиви и Бердих триумфира с 6:3, за да спечели срещата.

Финалистът от турнира през 2010 година и №15 в света в момента ще срещне в следващия кръг победителя от мача между Новак Джокович и Адриан Манарино.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ