Най-големият ВИП-турнир по тенис на България долита от Токио и Барселона. Една от звездните двойки ще се събере часове преди старта на състезанието – събота в 11 часа в Дипломатически клуб „Глория Палас“ в Горна Баня. От Япония ще долети бизнесменът Мирослав Печев-Лавацата, а от Барселона – акулата във футболния мениджмънт Лъчезар Танев. Двамата са сред най-добрите аматьори в тениса у нас и са поставени на първо място в долната част на схемата. Номер едно в нея по право са миналогодишните победители – Красимир Велчев и Рангел Марков.

13 години след дебюта на „Труд Мастърс“, предшественика на „Асикс Мастърс“, героят от САЩ'94 Ивайло Йорданов реши да смени своя партньор. През 2006-а до него застана Григор Димитров и... двамата отпаднаха на четвъртфинал от Печев и негов бизнес партньор. Сега вместо Гришо рамо до рамо с универсалния боец от Пеневата чета ще е железният Георги Иванов-Гонзо. Футболната двойка тренира здраво цяла седмица, за да покаже, че и с малката топка двамата са майстори.

Winbet - на eдин клик разстояние! (18+)

Националният селекционер Красимир Балъков, който се очаква като гост на турнира даде команда „свободно“ на дясната си ръка в „Етър“ - Петър Михнев, за да е партньор на проф. Генчо Начев. Големият отсъстващ е Йордан Лечков. Първият вицепрезидент на БФС е по лични дела в Китай и за първи път няма да участва.

Организаторът на проявата – волейболната легенда Любо Ганев има уверение от Бойко Борисов, че ще уважи традиционно надпреварата. Премиерът, който е 5-кратен победител в най-популярния аматьорски турнир по тенис у нас, се очаква на корта с Катина Симеонова. Двамата не са в схемата, а само ще играят за Суперкупата срещу двойката, която ще триумфира в събота.

Наградите на победителите ще връчи спортният министър Красен Кралев, въпреки че наскоро претърпя тежка операция на коляното и в момента е с патерици. Домакинът на проявата – собственикът на „Глория Палас“ Николай Божинов отново обещава екстри за участниците като в професионален турнир – съдии на всеки корт, деца подаващи топките и елитен водещ – гласът на „Дарик“ радио Иво Райчев.