Анонимни румънски тенисисти върнаха надеждите на страната си за успех в "Купа Дейвис", като намалиха резултата от сблъсъка с Русия на 1:2. 616-ият в света Маруис Копил и 1289-ият Хория Текау победиха звездите Марат Сафин и Дмитрий Турсунов с 4:6, 6:7, 7:6, 7:6, 6:4.

Драматичната среща продължи над 4 часа, като руснаците, който са 25-и и 28-и в ранглистата спечелиха макар и трудно първите два сета. Драмата за тях започна в третия, когато подцениха румънците, които бързо ги свалиха на земята. Копил и Текау, които са експерти на двойки, спечелиха третия, четвъртия и петия сет, като не дадоха нито един шанс за пробив на по-известните си съперници.     

Така четвъртфиналистът ще стане ясен утре. Наставникът на "сборная" Шамил Тарпишчев рискува днес като замени Теймураз Габашвили, който трябвше да играе, с двукратния носител на титли от "Големия шлем" Марат Сафин.  

Сега Сафин ще трябва да играе трети ден поред срещу първата ракета на Румъния Виктор Ханеску утре, в опит да спечели третата победа за своя тим. Русия е печелила "Купа Дейвис" два пъти - през 2002-а и 2006 година. От настоящия състав Сафин е играл и двата пъти, а Южни и Турсунов имат по един финал./БЛИЦ