Още един бивш №1 в мъжкия тенис се разплака при официално изявление. Преди дни Роджър Федерер не успя да сдържи сълзите си по време на интервю за „Си Ен Ен“. Тази сутрин сълзите потекоха от очите на Анди Мъри, който на специална пресконференция обяви, че ще прекрати кариерата си след тазгодишното издание на „Уимбълдън“. 31-годишният шотландец изрази опасения, че стартиращият в понеделник Аустрелиън Оупън може да бъде последния турнир в кариерата му.

"Едва ли ще мога да играя още 4-5 месеца с тази болка. В последните 20 месеца имам постоянни болки. Не се чувствам добре, въпреки че направих всичко възможно, за да се възстановя. Сега съм по-добре, отколкото преди половин година, но болката остава и не мога да играя на предишното си ниво“, обяви носителят на три титли от Големия шлем.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Бих искал да играя на "Уимбълдън" и след това да сложа край на кариерата си. Не съм сигурен, че ще мога да го направя. Има възможност с още една по-сериозна операция да се отърва от болката. Обмислям този вариант, за да мога да живея нормално. Други са предприемали тази стъпка и са се връщали в спорта. За това обаче няма гаранции. Аз просто искам да живея без болка“, допълни двукратният олимпийски шампион.

Както е известно, Анди Мъри се подложи на операция на бедното преди година. В средата на 2018 година той се върна на корта, но оттогава е изиграл само 14 мача, в които записа 8 победи и 6 загуби. От началото на 2019 година шотландецът участва на турнира в Бризбейн, където елиминира австралиеца Джеймс Дъкуърт, но загуби от руснака Данийл Медведев във втория кръг.