Само 79 минути бяха нужни на Тенис Сандгрен, за да надиграе Камерън Нори на финала на ABC Classic в Оукланд. Американецът надви британския си опонент с 6-4 6-2, за да вдигне своята първа титла!

До момента 63-ият в света бе играл само един финал – в Хюстън през 2018. В Оукланд той отстрани Максимилиан Мартерер, Марко Чекинато, Леонардо Майер и Филип Колшрайбер, преди да се справи безпроблемно с Нори и да триумфира с трофея. Това бе трета победа на Сандгрен над британеца от общо 7 мача помежду им, с което попречи на Нори също да спечели първа титла в първия си финал.

Американецът спечели 76% от точките на първи сервис и направи 17 непредизвикани грешки при 29 за противника. Проби още в откриващото подаване на Нори и макар 93-ият в света да върна брейка за 2-2, Сандгрен осъществи нов за 3-2 и приключи сета с 6-4.

Във втората част световният №63 проби за 2-1, след което отрази брейкбол при 3-2. Сервисът на Нори се пропука в много важен момент и Сандгрен поведе с 5-2, преди да реализира общо втория си мачбол – 6-4 6-2. „Не намирам думи. Много работа, много тренировки, много жертви се правят само за да достигнеш до финала. А да победиш там… Нямам думи“, сподели развълнуваният четвъртфиналист от Australian Open’18.

TennisKafe.com