Големият ни тенис талант Александър Донски се класира за полуфиналите на сингъл на международния турнир по тенис за мъже "Санта Марина къп" в Созопол с награден фонд 15 хиляди долара, който е включен в календара на Международната федерация по тенис ITF.

Алекс победи Никита Маштаков (Украйна) с 6:3, 7:6(7) за 1:55 часа. Българинът нямаше проблеми в първия сет. Във втората част Донски преодоля пасив от 4:5, спечели тайбрека с 9:7 и затвори мача.

В спор за място на финала Донски ще играе срещу номер 5 Шалва Джанашия (Русия). Третият поставен Александър Лазаров отпадна на четвъртфиналите. Българинът се отказа заради заболяване във втория сет срещу руснака Шалва Джанашия, след като губеше с 3:6, 0:4 след 62 минути.

По-късно днес Лазаров и Донски ще играят на полуфиналите на двойки срещу третите поставени Алтуг Челикбилек и Сарп Агабигун (Турция). Водачът в схемата Алтуг Челикбилек победи играещия за САЩ българин Васил Кирков с 6:3, 1:6, 7:6(1) за 2:18 часа. Турчинът излиза на полуфиналите срещу номер 4 Кристиан Лозан, който спечели без игра след отказ на Петру-Александру Лункану (Румъния).

До финала на двойки достигнаха вторите поставени Алек Адамсън и Васил Кирков (САЩ), които победиха българите Мартин Димитров и Диан Недев с 6:1, 6:3.