Американската легенда Андре Агаси беше в щаба на Григор Димитров по време на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open. Двамата започнаха сътрудничество в края на миналия сезон, като за първи път се появиха заедно на „Мастърс 1000“ в Париж.

Агаси постоянно е питан какво го е накарало да работи с първата ни ракета и сега пред чилийското издание "Ла Терсера" отново разкри какво го е мотивирало за такъв ход и какво е чувството да е от тази страна на работния процес. 

"Просто следвах пътя си и сърцето ми диктуваше да поема това предизвикателство. Исках да съм свързан с любимия ми спорт и да му давам това, което мога. Едно от най-големите ми предизвикателства, след като се отказах, беше хем да остана свързан с тениса, хем това да не пречи на житейската ми мисия."

"Исках хем да имам възможност да работя за фондацията си и да подобрявам обучението на децата по света, хем да мога да гледам децата си как растат, хем да помагам на някое голямо име в тениса. И точно затова приех да работя с Григор, защото бях сигурен, че ще се наслаждавам на тази задача."

"Когато бях играч, никога не съм изпитвал напрежение върху себе си, само стрес, за да направя правилните неща. Сега е съвсем различно. Чувстваш напрежението, че трябва да дадеш най-доброто, да направиш правилното и да помогнеш на човека отсреща да вземе най-доброто решение."

"Сега нямам тези проблеми със стреса, но когато трябва да подготвя физически и психически Григор Димитров, взимам предизвикателството много сериозно и давам всичко от себе си да му помогна да го стори", сподели Агаси.