Гришо бе похвален от бившият №1 в света Андре Агаси. "Мисля, че Григор един ден ще стане №1 в световната ранглиста", заяви американецът пред официалния сайт на турнира "LAMBERTZ OPEN" в германския град Аахен, където Гришо ще участва с "уайлд кард". 

Надпреварата в Германия е с награден фонд 42 500 евро и стартира вчера с мачовете от квалификациите. Тя ще продължи до 2 ноември. 17-годишният Димитров, който тази година доминира при юношите на "Уимбълдън" и тренира заедно с Андре Агаси преди да спечели и "US Oрen", влиза директно в основната схема и вече очаква своя съперник. Българинът имаше шанса да играе с Агаси. Гришо реши да се прехвърли при мъжете, след като спечели *US Open", и два турнира в Мадрид. Шампионът  набра достатъчно точки, за да влезе в Топ 500 на световната ранглиста. Българският талант ще започне участието си на турнира в понеделник.

"Младите талантливи играчи, преди всички с такива данни като Григор Димитров, заслужават да получат шанс да съберат нужния опит на професионално равнище", заявява пък директорът на турнира Тило Буш. Григор Димитров не е първият талан, който започва своята голяма кариера от турнира в Аахен. Най-пресен е примерът със сръбската тенис звезда Новак Джокович, който спечели ATP турнира в Аахен през 2004 година и в момента е номер 3 в света. Други примери са руснакът Николай Давиденко и аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, които също са играли на  "LAMBERTZ OPEN". /БЛИЦ