Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Барселона. Гришо постигна много труден успех над 88-ия в света Малек Джазири (Тунис). Хасковлията се наложи със 7:5, 3:6, 7:6 (8) и взе реванш от съперника си за загубата в Дубай в края на февруари. В следващия кръг Димитров ще играе срещу победителя от мача между Пабло Кареньо-Буста (Испания) и Адриан Манарино (Франция).

Малек Джазири - Григор Димитров 5:7, 6:3, 6:7 (8)

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна равностойно и двамата печелеха подаванията си до петия гейм. Тогава Джазири направи пробив, а след това го затвърди. Гришо успя да върне брейка за 4:4. След това двамата печелеха собствените си сервис-геймове до 6:5 в полза на Димитров. След това българинът стигна до три сетбола при подаване на тунизийския си съперник, но не успя да се възползва от тях. Гришо стигна и до четвърти сетбол, който спечели и поведе с 1:0 в мача.

ВТОРИ СЕТ
Втората част от мача започна с ранен пробив в полза на Джазири още в първия гейм. След това двамата печелеха своите подавания. Гришо имаше шанс да върне брейка в четвъртия гейм, когато пропусна три брейкбола. Равностойната игра продължи до деветия гейм, когато тунизиецът направи нов пробив. При това на нула, за да спечели сета с 6:3 и да изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Тази част започна равностойно, но в четвъртия гейм Джазири направи пробив. След разменени спечелени подавания Гришо успя да върне брейка в седмия гейм. Двамата продължиха да печелят своите сервис-геймове и така се стигна до 6:6 и тайбрек, след като тунизиецът пропусна един шанс за спечелване на срещата. В него Димитров пропиля три мачбола, а Джазири един. Българинът спечели тайбрека, сета и мача при четвъртата си възможност.