37-годишната Винъс Уилямс продължава атаката на титлата от Ю Ес Оупън. Американката, девета в основната схема, записа победа с 6:3, 3:6, 6:1 над Карла Суарес-Наваро от Испания и за 12-и път в кариерата си се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ.

Испанката празнуваше 29-ия си рожден ден в деня на мача, но Уилямс нямаше намерение да и прави подарък на корта. Американката беше неудържима в третия сет и така си гарантира 39-о участие в кариерата си на четвъртфинал от Големия шлем.

Винъс е една от фаворитките за спечелване на Ю Ес Оупън, след като сестра и Серина не участва заради раждането на своята дъщеря, а и по-голямата от сестрите Уилямс е единствената бивша шампионка, останала в схемата на турнира.

През тази година Винъс Уилямс игра финали на Аустрелиън Оупън и „Уимбълдън“ и самата приза, че е удивена от представянето си на възраст, в която повечето тенисистки отдавна са прекратили кариерите си.

На четвъртфиналите Винъс ще премери сили с чехкинята Петра Квитова, която продължава бляскавото си завръщане на корта след неприятния инцидент, при който беше наръгана от крадец в дома си през миналия декември. Чехкинята стигна до Топ 8 на Ю Ес Оупън след победа със 7:6 (3), 6:3 над една от фаворитките за титлата Гарбине Мугуруса (Испания).

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА Ю ЕС ОУПЪН