Новото попълнение на Барселона Кевин-Принс Боатенг направи нещо, което е нетипично и рядко срещано сред играчите на големите футболни отбори. 31-годишният ганайски национал изненада свой фен с банков превод.

Всичко започнало като шега, след като футболният запалянко Ренато се свързал с нападателя на профила му в „Инстаграм“. За негова изненада Боатенг отговорил и му пратил пари.

Какъв всъщност е поводът за комуникацията между двамата. Ренато е запален футболен фен и в италианската онлайн игра „Фантакалчо“ (подобна на популярните лиги „Фентъзи Футбол“) си съставил собстен отбор, в който основен играч бил Боатенг от Сасуоло.

През януари обаче „черно-зелените“ пратиха ганайския национал под наем в Барселона. Така Ренато остана без важен футболист в своя отбор, а това му носи негативи в класирането на „Фантакалчо“. Заради това той се свързал с Боатенг в „Инстаграм“.

„Какво да правя? Трябва да ме компенсираш! Да ти пратя ли номера на банковата си сметка?“, написал футболният фен.

Боатенг не се поколебал и отговорил: „Пращай“.

Не след дълго последвало ново съобщение от новия футболист на Барселона: „Здравей, Ренато! Парите са преведени! Прегръщам те!“

„Това не може да е истина! Ще умра! Аз тези пари ще ги дам за благотворителност. Ти си велик! Надявам се да се видим. Снимка с теб ще бъде сбъдната мечта“, написал в отговор футболният запалянко.

Не е ясно каква е сумата, която Кевин-Принс Боатенг е превел на Ренато.