Шампионът по бокс Даниел Асенов се забавлява подобаващо по празниците. За Бъдни вечер и Коледа БГ Тайсъна отново облече народната носия и стана коледар, както всяка година по това време. 
Даниел и братята му Катин и Боян са част от голямата група коледари, която радва ямболии. 
 
"Преживяването е страхотно! От години коледувам с огромно удоволствие, знам всички песни и съм безкрайно радостен, че хората ни приемат топло и ни се радват", сподели Даниел Асенов пред БЛИЦ СПОРТ.

Двукратният европейски шампион по бокс при мъжете в категория до 52 килограма разказа още, че след всяко изпълнение в къщите на ямболии, които посещават вчера и днес, коледарите са щедро възнаграждавани. 

"Даряват ни с вина, суджуци, разбира се и с пари. Но знаете, че ние не го правим заради парите, а заради обичаите и традициите, които всички трябва да почитаме и препредаваме от поколение на поколение", сподели още БГ Тайсъна.

"Спокойно, внимавам с чашката! Позволявам си малко винце, но не много", добави Даниел Асенов, който прекарва коледните и новогодишни празници в родното си село Кукорево със семейството си и своята половинка Розалия Пайчева. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Шампионът и групата коледари бяха снимани тази сутрин и от екип на Нова телевизия: