Mениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино поля победата с 3:0 над АПОЕЛ (Никозия) с бутилка българско вино. Подаръкът му бе предоставен след края на мача от Кирил Евтимов, който имаше време и да разговаря с аржентинеца. Двамата се срещнаха минути след като "шпорите" спечелиха първото място в Група "H" на Шампионска лига и се класираха на 1/8-финалите. 

Бившият ни национал Велко Йотов е бил основната тема в краткия разговор между Почетино и Евтимов, който отново използва посещението си в Англия, за да прави чудесна реклама на България, срещайки се с футболни звезди. 

Живеещият в САЩ Йотов и Почетино са били два сезона съотборници в Еспаньол преди време. Бившият ни национал в момента е треньор в школата на Атланта, а начело на мъжкия отбор е Херардо Мартино (б.р. - по-известен като Тата Мартино) - бивш селекционер на Аржентина, беше начело и на Барселона. 

"В началото на годината, когато се видяхме с Почетино той се поинтересува какво прави Велко, а аз му казах, че живее в САЩ и че при следващата ми визита в Лондон ще го свържа с него. Така и стана. Дадох актуалният номер на Йотов на Почетино и той много се зарадва. Още по-доволен обаче стана, като разбра, че му нося нашенско вино. С удоволствие го прие. Накрая ме попита дали в момента разполагаме с добри бързоноги български футболисти от ранга на Стоичков и Велко Йотов. Тактично избягах от отговора", разказа Евтимов за срещата си с мениджъра на "шпорите". 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ



Велко Йотов: