Филмовият екип на „Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу“ търси стар руски танк или друг вид военни машини, които били използвани от комунистите и милиционерите по времето на Възродителния процес в кърджалийския регион в средата на 80-те година на ХХ век, пише 24rodopi.com.

Танкът ще бъде позициониран до кооперация край стадиона в Момчилград. Верижната бронирана машина ще бъде използвана по време на снимки, на които ще бъдат пресъздадени моменти от живота на легендарния спортист, като един от акцентите е смяната на имената. Припомняме, че роденият в момчилградското село Птичар Наим Сюлейманов е преименуван на Наум Шаламанов от тоталитарната власт през 1985 година, а след бягството му в Турция става Наим Сюлейманоглу.

Ролята на покойния легендарен щангист е поверена на младия актьор Хаят ван Ек, който е роден през 2006 година в Амстердам. Във филма той ще играе със синьото трико на Наим, с което го помнят милиони почитатели и зрители по света. Сред консултантите на филма, който тренира и младия актьор, е братът на Наим Сюлейманоглу - Мухарем Сюлейманоглу. Филмът ще излезе на екран на 25 октомври.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)