Вдъхновени от срещата си с легендата на Арсенал и френския футбол Робер Пирес, футболистите на Министерството на финансите победиха в приятен за окото мач тима на IT-компанията "Дейта Про" с 5:2. Очевидно съветите, които световният и европейски шампион с "петлите" е дал на "финансистите", са оказали положителен ефект и ползвотворно влияние.

Въпреки непоносимата 33-градусова жега те показаха разнообразна и технична игра, а кулминацията настъпи след ефектно странично воле на Кирил Евтимов за 2:0. Прецизният пас към голмайстора дойде от другото острие в нападението - Велин Пеев, който минута по-рано бе открил резултата. Въпреки настойчивата игра на “Дейта Про” защитата на "финансистите" в лицето на Ники Милев и Марто Свиленов бе трудно преодолима. В крайна сметка завършека на двубоя се олицетвори с поредна изящна атака, в основата на която бяха халфовете на МФ Иво Соколов и Дани Миланов, като последният подаде на Евтимов, който мигновено продължи с пета към Пеев и голмайсторът затвърди 50-ата победа за тима на Министерството на финансите. 

Отборът посвети победата на Робер Пирес, който няколко дни по-рано, покрай гостуването си за благотворителния мач на Димитър Бербатов, уважи поканата на Кирил Евтимов и посети Министерството на финансите. Нещо повече, часове след успеха над "Дейта Про" френската легенда лично поздрави капитана Евтимов, Велин Пеев, Ивайло Соколов-Пирес, Даниел Миланов, Мартин Свиленов, Николай Милев и Здравко Бечев-Чилика.