След еуфория в Лондон и Чикаго дойде време „Историята“ на Христо Стоичков отново да се завърне на родна земя. Кавалерът на „Златната топка“ ще представи в пет града своята биография, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“.

Турнето започва на 20 юли в „Арена Асарел“ в Панагюрище. Два дни по-късно „Историята“ ще гостува на Стара Загора. Именно под Аязмото и при огромен интерес Стоичков вече организира голям мач с участието на легенди на България и „Барселона“ преди почти две години. На 23 юли Камата ще раздава автографи върху книгата си в Петрич, за да прекоси цяла България и на 25-и да стигне до Каварна. Турнето на Стоичков ще завърши на 28 юли в „Арена Монбат“ в Русе. Това е единственият град, където влизането ще е с билети. Но в цената от 25 лева е включена и книгата.

Миналата година „Историята“ имаше страхотен успех с премиерите си в София, Ямбол, Пловдив, Бургас и Варна. И сега още градове молят Стоичков направи подобно шоу за българските фенове. Заради краткия му отпуск от телевизионния тв гигант „Унивижън“ най-много още един град може да влезе в лятната програма. Но кавалерът на „Златната топка“ гарантира за своите фенове и коледни изненади, които тепърва ще бъдат обявени.

„Аз искам всеки човек, който има моята „История“, да получи лично от мен и автограф – казва най-големият български футболист при всички представяния. - Затова няма да спра, докато не изпълня това желание.“

Датите за турнето през юли:
20 юли, 18 ч. – Панагюрище, открита площ пред зала „Арена Асарел“, вход: свободен;
22 юли – Стара Загора;
23 юли, 19 ч. – Петрич, хотел „България“, вход: свободен;
25 юли, 18 ч. – Каварна, стадион „Калиакра“, вход: свободен;
28 юли, 18 ч. – Русе, зала „Монбат Арена“, вход: 25 лв. с включена в цената на билета книга подарък