Христо Стоичков, който е от вчера в Чикаго за представянето на биографичната си книга "Историята",  написана в съавторство с Владимир Памуков, успя за пореден път да прикове вниманието. Камерата на Chicaco.bg показа любопитни кадри от срещата между Кавалера на "Златната топка" и Благой Иванов. На тях се вижда и чува как на шега Стоичков се заканва на оператора, че ще го удари с ръкавиците, които секунди по-рано Багата му подарява. А те са специални. Ицо получи ръкавици на WSOF, с които Багата стана световен шампион по ММА.

"Къде си, другарю, как е работата?", обръща се Камата към Багата, щом го вижда да пристига в хотела.

Благой Иванов, който е единственият българин в UFC, пристигна в полунощ, чикагско време, с полет от Лас Вегас. Боецът наруши подготовката си за мача с австралиеца Тай Туиваса, който ще се проведе на 8 юни в Чикаго, за да уважи Стоичков. От летище “О’Хеър” здравенякът отиде право в хотела при Стоичков. Багата беше откаран с лимузина.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Стоичков много се зарадва на подарените му ръкавици и бързо ги сложи, като малко остана и да ги вкара в употреба. .

"Дай да ти отпера една да видим можеш ли да станеш!", заканва се Ицо на оператора, след което се изправя и отива до него, добавяйки: "Тук, ако те изталаша (б.р. - явно това е лаф на Стоичков), знаеш ли какво ще стане?".

Операторът приема с усмивка заканата и отвръща: "Ще падна, какво друго да стане...".

На ръкавиците е изписана и версията, в която Багата се бие в тежка категория - WSOF, което Стоичков обясни по свой и доста интересен начин: "WSOF значи биеш, удряш, падаш и не ставаш!".

"Ще си ги пазя като зениците на окото", обърна се Стоичков към Благой Иванов, който му подари и UFC-шапка и тениска. Ицо се трогна и каза, че още следващата седмица ще играе голф с новата шапка.

Двамата великани си говориха на всякакви теми до ранните часове на следващия ден, разказват още колегите от chicago.bg. Световният шампион по бойно самбо, покани Ицо Стоичков да го гледа на живо в UFC 238. Камата обеща, че на всяка цена ще подкрепи Багата в зала “Юнайтед център”. 

Часове преди да посрещне Благой Иванов Стоичков беше на вечеря, на която присъства и Божидар Искренов. Гибона също уважи Камата за премиерата на книгата му и пристигна в Чикаго заедно със сина си Георги. 

Представянето на биографичната книга на Стоичков ще се проведе след броени часове в банкетната зала “Hanging Gardens Banquet Rooms”, намираща се на адрес: 8301 W Belmont Ave, River Grove, IL 60171. Събитието ще започне точно в 18:00 часа местно време.

Камата ще се постарае да не остави никой от присъстващите без автограф. Организаторите от “Чикаго Редс” призовават всички хора без билети да не чакат последния момент, защото ценните хартийки ще се продават на вратата до изчерпване на количеството.