Италианската футболна легенда от 80-те години на миналия век Антонио ди Дженаро поздрави от сърце Наско Сираков в специално видео обръщение направено от експерта по еврофондове Кирил Евтимов. Причината затова е запомнящият се гол на големия ни голмайстор в мача на откриването на 13-тото световно първенство по футбол в Мексико. Двубоят на стадион „Ацтека“ между Италия и България (1:1) е игран пред 96 000 зрители на 31.05.1986 г.

Минута преди края на първото полувреме „адзурите“ повеждат с 1:0 след точен изстрел на Алесандро Алтобели след центриране на Ди Дженаро. Пет минути преди края на мача идва брилянтният изравнителен удар с глава на Сираков след пас на Ради Здравков. Красивият гол на Наско е оставил траен спомен в съзнанието на бившият халф на Фиорентина, Верона и Бари, както личи и от прикаченото видео.

Кирил Евтимов, известен с многобройните си срещи с популярни футболни личности от минало и настояще, е имал удоволствието да бъде поканен на специално парти на Ди Дженаро по случай 60-годишният му юбилей. Антонио ди Дженаро прави име като футболист в състава на Верона, с който спечели „скудетото“ в Серия „А“ през 1985 г.

Той, заедно с датския нападател Пребен Елкер и коравият немски защитник Ханс-Петер Бригел, са с основна заслуга за титлата на отбора от града на Ромео и Жулиета. В момента изигралият 15 мача с екипа на Италия тосканец има школа за млади футболни таланти в град Бари и е футболен коментатор за телевизия РАИ.

Същевременно самият Кирил Евтимов празнува преди дни своя рожден ден. Той получи стотици поздравления от редица български и чуждестранни знаменитости, бивши и настоящи футболни национали. Най-ценно от тях безспорно е поредното пожелание от неговия приятел Робер Пирес, световен и европейски шампион с Франция, и от португалския голмайстор Нуно Гомеш.