Страхотен купон сложи край на Световната купа по художествена гимнастика в София. След осемте медала – три на ансамбъла и пет на инидвидуалните ни представителки дойде ред и на заключителната вечеря, която се състоя в столичен хотелски комплекс.

Българските момичета отново показаха красотата си пред гостите. Невяна Владинова и Катрин Тасева припомниха, че не случайно са сред топ красавиците в световния елит. И двете вече са получавали корони от международни състезания, в които освен на гимнастическия килим са били избирани и за №1 по красота. Боряна Калейн също демонстрира завладяващата си усмивка. Традиционни български песни и хора „наводниха“ дансинга. Естествено, „Бяла роза“ вдигна всички на крака и шашна гостите от Япония.

На празненството присъстваха Мария Гигова, Мария Петрова, Наталия Кузмина, която е шеф на Техническия комитет към ФИГ (Международната федерация), български и чуждестранни треньори, съдии и гимнастички. Илиана Раева пропусна купона, но вече съобщихме, че бе заедно с Наско Сираков в Милано.

Следващото състезание за индивидуалните ни състезателки е Световната купа в Пезаро (Италия). Това ще е завръщането на Невяна Владинова след няколкомесечно отсъствие заради контузия. В Италия ще участва и Катрин Тасева. Ансамбълът пропуска турнира, тъй като треньорите дадоха време на контузените състезателки да се възстановят.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Катрин Тасева (вляво) и Невяна Владинова

Боряна Калейн

Мадлен Радуканова

Елена Бинева