Малкият син на Стилиян Петров, който се казва Християн, се оказа фен на германския гранд Борусия Дортмунд. 

Самият Стилиян публикува снимка на щастливото дете, пременено в цял екип на "жълто-черните". Моето момче нямаше търпение да облече своята фланелка на Борусия Дортмунд", написа Петров, а от Борусия "харесаха" неговата публикация.

Тимът от Дортмунд в момента е под пара, като е лидер в германското първенство без загуба, с цели 9 точки пред големия фаворит Байерн (Мюнхен), продължава напред в турнира за Купата на Германия и се класира на първо място в групата си в Шампионската лига. Борусия се хвали и като отборът с най-вярна публика в света.

Екипът е подарък от самия Стилиян, който прекара последните дни в Дортмунд и имаше възможност да се погрижи за приятната изненада.

Бившият капитан на българския национален отбор прекара последните няколко дни в германския град като част от своето обучение по програмата UEFA MIP. Тя е "Магистратура за международни играчи" и с нея UEFA обучава бивши играчи на най-високо ниво за кариера в администрацията и мениджмънта на футбола.

Бившите футболисти се обучават на различни места по света като получават достъп до най-големите клубове и специалисти. В групата на Стилиян личат имената на Юри Джоркаеф и Гайска Мендиета.

Те научиха от първо лице как се управлява клуб като Борусия Дортмунд като лекция по темата им даде Себастиан Кел, който в момента е директор в клуба след 15 години в тима като играч. Следващата спирка на Стилиян и неговите състуденти е в Ню Йорк през април 2019.