Симона Халеп е една от звездите на тениса, за които много по-рядко се пише, когато става дума за живота извън корта. Тенисистката полага максимални усилия, за да пази личното си пространство, но това вече става все по-трудно, като в Румъния разкриха и кой е приятелят на шампионката от All England Club тази година.

Румънката спечели своята първа титла на Уимбълдън и спря Серина Уилямс по пътя към рекорда на Маргарет Корт от 24 трофея от Големия шлем. Халеп изигра перфектен в тактическо отношение финал и дори не даде сет на 37-годишната американка, за да триумфира с 6-2 6-2 за едва 55 минути игра на централния корт.

В Лондон през цялото време бе и Тони Ирук – мистериозна досега за медиите личност. Той е бизнесмен и е добре пазената половинка на бившата №1.

Милионерът е арумънец. Названието идва от латинското Romanus, при което е прибавена приставка „а“, характерна за много думи в аромънския език, започващи със съгласна. Терминът „арумъни“ е въведен от Густав Вайганд през 90-те години на XIX век. Терминът власи се използва на Балканите като екзоним на романизираните народи, живеещи в този регион. Към 1992 година арумъните наброяват около 115 хиляди души. Говорят различни диалекти на арумънския език, който е част от групата на балканските романски езици, близък до румънския език.

След като получи тържествено посрещане на летището в Букурещ, четвъртата в света показа трофея пред близо 20 000 души на специална церемония в Arena Națională в столицата. А след това прекара време с Ирук, като медиите в Румъния успяха да я проследят.