При претеглянето на всяка битка боксьорите си събличат и панталоните в преносен смисъл. Струвала ли се е тренировката? Останали ли са спортистите под максималната тежест? Може ли да се проведе битката?

Британецът Били Джо Сондърс и роденият в Канада Дейвид Лемьо обаче взеха всички прекалено буквално и преди двубоя помежду си в неделя се съблякоха тотално, оставайки дори без гащи по време на претеглянето им.

Голият Лемьо бе закрил от погледите чрез черна кърпа, казвайки на съперника си Сондърс, че може би трябва да го гледа в очите, а не в оная работа. Лемьо бе малко над позволения лимит от 75,5 кг, така че трябваше да събуе и бельото си, за да бъде допуснат до битката. По принцип преди претегляне спортистите се опитват да губят грамове от теглото си чрез потене, но и ако това не е достатъчно, се търсят други пътища за постигане на целта.

Световният шампион в средна категория на версия WBO (Световна боксова организация) Сондърс остана без проблеми под 72,5 кг и провокира своя съперник. Не само голата сцена обаче предизвика любопитство преди битката в Квебек (Канада), тъй като Сондерс обиждал съперника и трябвало да бъде усмиряван. Победителят от двубоя ще получи около 2 милиона евро от наградния фонд.