Баскетболната звезда Кристапс Порзингис се оказа с разбита глава след сбиване в бар латвийския град Лиепая. Играчът на Далас Маверикс от НБА влязъл в спор с група руснаци, който прераснал в сбиване.

23-годишният латвийски баскетболист бил атакуван словесно, че е заменил Ню Йорк Никс с Далас Маверикс, а подмятанията на думи прераснали в размяна на удари. Според свидетели бързата намеса на охраната е предотвратила по-сериозно разрастване на инцидента.

На появили се в интернет кадри се вижда Порзингис пред бар „Cukurfabrik“ след инцидента. На лицето му има кръв, а той продължава да се държи агресивно и обещал да върне един от нападателите си обратно в Русия.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Присъствали на мястото твърдят, че 221-сантиметровият Порзингис е получил сериозен удар в главата, вероятно със стол. Според други е с чаша за бира.

Това не е първата скандална ситуация с латвийската звезда от НБА. През март той беше обвинен в изнасилване от жена. Според информациите насилственият сексуален акт е бил през февруари 2018 година в Ню Йорк. Тя оправдала закъснялото оплакване с преговори с Кристапс Порзингис да получи 68 000 долара срещу мълчанието си.