Австралийският пилот от Формула 1 Марк Уебъл е със сериозни наранявания, след като е бил ударен от автомобил по време на благотворително събитие в Тасмания, обявиха от полицията.

32-годишният Уебър, който се състезава за Ред Бул, е карал велосипед в близост до Порт Артур в Южна Тасмания, когато се е сблъскал с превозното средство. Нараняванията на пилота от Формула 1 не са опасни за живота му, обяви сержант Джон Форд от тасманийската полиция пред австралийския офис на “Асошиетед Прес”.

Инцидентът е станал по време на участието на Уебър на организираното от него благотворително състезание “Пюър Тасмания Чалъндж”, което преминава по 250-километрово трасе с изпозването на маунтинбайкове и каяци.

Пилотът на Ред Бул е получил първа помощ от медиците на състезанието и е бил откаран с хеликоптер до болницата. Директорът на надпреварата Джеф Донъхю обяви, че Уебър вероятно е със счупен крак, но още не ясна точната диагноза на медиците.

Според Донъхю е твърде рано да се каже, дали инцидентът ще се отрази на подготовката на Марк Уебър за новия сезон във Формула 1. Австралиецът има два подиума в 121 надпревари във Формула 1, след като дебютира през 2002 г. по време на Гран При на Австралия в Мелбърн.

От полицията допълниха, че мъжът шофирал автомобила се е отървал без наранявания./БЛИЦ