Изданието е научило, че Фози, който наскоро приключи с футбола, е решил да се запише в шоуто, за да изпробва уменията си да оцелява в дивата природа. Той споделил пред свои близки, че на необитаемия остров участниците са били подложени на невиждан глад и прекарването му там се оказало десетократно по-тежко и от най-мрачните му очаквания.

"Дори и трениран организъм като моя трудно се справяше с трудностите. Много от другите участници понесоха изключително тежко страданията", казал вратарят. Той така и не пожелал да разкрие повече подробности, защото е заплашен от зверски глоби. Този път продуцентите се постарали да обвият в пълна мистерия новия сезон. Заради битката с други риалити шоута продуцентът Евтим Милошев искал да запази в тайна най-интересните подробности от оцеляването на участниците. Въпреки тоталното информационно затъмнение обаче имената на участниците започват едно по едно да излизат.

В битката за голямата награда на острова заедно със Здравко Здравков пристига и "Мистър Менхънт - България" Али Алиев. Той е смятан за един от най-красивите мъже в България и също е известен като любимецът на депутатките от ДПС. Той обаче е изгонен още в началото на шоуто.
Сред участниците е и бившата "Мисис България" Яна Маринова, която дава сериозна заявка за място във финалните игри. Най-възрастният участник в новия формат е бащата на двете близначки Габриела и Биляна, участвали в предишния сезон на предаването. Неговата задача е да покаже дали ще успее да се справи по-добре от своите дъщери в екстремните условия на живот на острова.

Общо 120 килограма телесна маса свалят участниците, докато гладуват на острова. Не са рядкост и тежките контузии. Един от кандидатите за голямата награда чупи два зъба в едно от състезанията. Един от участниците не издържа на тежките условия и доброволно се отказва от участието си в риалити шоуто.

Кой е победителят в "Сървайвър" засега знае един - единствен човек - той се казва Евтим Милошев, който естествено отказва всякакъв коментар по темата. Според източници от бТВ Евтим е направил страхотна организация, за да запази името на победителя до самия финал. Този път след финалното гласуване на участниците за победителя, те са разделени и им е забранен какъвто и да е контакт помежду им. /БЛИЦ