Бившата приятелка на Марат Сафин Оксана Аплекаева бе открита мъртва. 30-годишната рускиня, която нашумя като участничка в руското риалити шоу "Дом-2", се посвети на кариера като модел. Тя била отвлечена след участието си в Московския международен автомобилен салон, а няколко дни по-късно тялото й било намерено. Причината за смъртта е удушване, съобщава он-лайн изданието на руския в. "Комсомолская правда". 

На 28 август Оксана се е качила на мотоциклет на неизвестен мъж. На следващия ден тя не се появила на работа и нейни колежки уведомили милицията за липсата й. Тялото на красавицата е намерено в Истринския район на Московска област, а след това и разпознато от близките й. До този момент са отвлечени осем момичета, участвали в автопарада, но разследващите крият имената им.

Според слуховете вече пет от тях са били намерени мъртви и една от тях е Оксана. Тя се е срещала с Марат Сафин няколко години. Връзката им била изпълнена с много страст, но двамата се разделили преди известно време. Красавицата трудно преживяла случилото се. Въпреки това Оксана запазила добри спомени за Марат. В един от въпросниците, който тя попълнила, под графата любим спортист, написала Марат Сафин./БЛИЦ