Автограф от футболната звезда Лионел Меси може да спаси човешки живот. Това гарантира испанският журналист и пътешественик Хавиер Море, който е обиколил близо 140 страни и разказва за приключенията си с футболни фенове.

"Аз съм фен на Барса и не го крия, когато пътувам по света. Когато бях в Бурунди ме питаха дали мога да им уредя автографи от Меси. Разказаха ми история как отвлечен испански гражданин е бил пуснат, защото е дал на похитителите си снимка с автограф от Меси", разказа Море.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

Той си спомни и за бар в Киргизтан на име "Ел Класико", който е разделен на две, а двата сектора се наричат "Сантиаго Бернабеу" и "Камп Ноу" и са в цветовете на двата клуба. В тях могат да бъдат единствено фенове на двата гранда, особено по време на голямото дерби.

"В Таджикистан пък един войник с автомат направо побесня, когато чу, че съм от Барса. Стана агресивен, а после каза, че е фен на Реал", спомни си Море.

Испанецът се сети и за друг комичен случай от Китай, при който се е качил в такси, чийто шофьор е облепил цялата си кола със снимки на играчи на Барса, а в същото време е носил фланелка на Реал.

"Попитах го защо, а той отвърна - По-красива е", разказа журналистът пътешественик.