През изминалата нощ светът видя премиерата на Епизод VII от сагата „Междузвездни войни“. Голяма част от българските фенове на космическите приключения тепърва ще се насладят на „Последните джедаи“. Интересът към поредната серия от поредицата предизвика британската версия на “Yahoo Sports” да направи идеална единадесеторка на футболисти, чиито имена могат да се използват за колаборация с названията на героите от „Междузвездни войни“.

Джар Джар Туре
Комбинация между халфа на Манчестър Сити Яя Туре и Джар Джар Бинкс, който феновете помнят от участията му в „Епизод I: Невидима заплаха“, „Епизод II: Клонираните атакуват“ и „Епизон III: Отмъщението на Ситите“. Приликата идва от повторението на еднакви срички в началото на името според британското изписване: Yaya Toure и Jar Jar Binks.

Джаба Хътън
Колаборация от десния бек на Астън Вила Алан Хътън и Джаба Хътян. Огромното влечуго е част от оригиналната трилогия на „Междузвездни войни“: „Епизод IV: Нова надежда“, „Епизон V: Империята отвръща на удара“ и „Епизод VI: Завръщането на джедаите“.

Ландо Донован
Първото име на американския национал Ландън Донован напълно подхожда за комбинация с това на управителя на Облачния град от планетата Биспин – Ландо Калризиан.

Си Три Пирло
Роботът Си Три Пи Оу и Андреа Пирло. Фамилията на бившия магически халф на италианския национален отбор по интересен начин наподобява на част от името на досадния дроид, участвал във всички досегашни епизоди от „Междузвездни войни“.

Джон Оби Уан Микел
Името на бившия нигерийски халф на Челси Джон Оби Микел звучи изключително джедайски и напълно подхожда за колаборация с Оби Уан Кеноби. Е, футболистът явно позагуби Силата и се представя под възможностите си в китайския Тянжин Теда.

Принцеса Уеа
Фамилията на един от най-великите африкански футболисти – Джордж Уеа, звучи изключително сходно с принцесата от „Междузвездни войни“, изиграна от незабравимата Кари Фишър. Американската актриса почина внезапно преди година.

Ивок Ориджи
Белгийският нападател на Волфсбург (собственост на Ливърпул) Дивок Ориджи има малко общо с племето Ивок от гористата луна Ендор от „Епизод VI: Завръщането на джедаите“. Единствената прилика е в близостта на имената.

Милениъм Фалкао (Хилядолетния Фалкао)
Играта на думи с името на колумбийския нападател на Монако Радамел Фалкао и кораба на Хан Соло - „Хилядолетния сокол“, може да се случи само на английски. Там името на корала се изписва „Millenium Falcon“, а думата Falcon (сокол) има сходно изписване с Falcao.

Ар Ту Боруц
Първата част от названието на дроида Ар Ту Ди Ту (R2D2) има сходно звучене с първото име на вратаря на Борнемут Артур Боруц

.

Стив Ситуел
Халфът на Брайтън Стив Сидуел (Steve Sidwell) е известен с честата употреба на мръсни прийоми, което напълно му отрежда ролята на част от ситите (Sith) от тъмната страна.

Чубакари Саня
Името на бившия десен бек на Арсенал и Манчестър Сити Бакари Саня по интересен начин допълва това на симпатичното, но опасно ууки Чубака от „Междузвесдни войни“.