Книгата на Мария Шарапова „Неудържима. Моят живот досега“ вече е на българския пазар. Любопитното в нея е, че единствената снимка от интимния живот на рускинята е с Григор Димитров. А можеше да бъде с баскетболиста Саша Вуячич, с когото Маша също имаше връзка.

„Когато с Григор обсъждахме коя снимка да включа в книгата, стигнахме до извода, че непременно трябва да е тази – първата ни обща снимка от първата ни среща“, пише Мария под снимката, на която са с българската тенис звезда.

А в самата книга отделя няколко страници относно връзката си с българския тенисист. Голяма част от написаното вече излезе начасти в публичното пространство. За това как Григор е поискал телефонния й номер, но тя пише: „Направих се на труднодостъпна и му дадох месинджър ПИН-а на блекберито си. След това и номера на мобилния си. Съобщенията ни прераснаха в телефонни обаждания, а те от своя страна в обаждания по скайп. Всичко бе толкова непринудено. Не се замислях много върху случващото се, докато – след един от телефонните разговори – той ме набра трийсет секунди по-късно, за да ми каже: „Съжалявам, но ми липсваше гласът ти. Може ли да поговорим още малко.“

По това време не знаех позицията му в ранглистата...

Поддържахме връзка от разстояние, докато една вечер не се озова на прага ми с букет червени рози и огромен плюшен мечок. През следващите няколко седмици прекарахме много време заедно. Само след няколко дни Григор ме попита дали искам да станем гаджета. Хвана ме неподготвена. Не бях готова за нова връзка. Той ми отговори, че ще чака, докато съм готова.

„Кой е този човек?“, запитах се.

Много обичах да го гледам, докато играе. На Коледа го гледах докато тренираше. Бяхме само той, аз, най-добрата ми приятелка – Естел, той и партньорът му в тренировката в онзи слънчев, толкова нетипичен за Коледа калифорнийски ден...

Това ме накара да си спомня нощта, която прекарахме заедно през 2015 година преди Уимбълдън. Предната година беше стигнал полуфинал, като победи Анди Мъри, но бе загубил от Новак Джокович в четири сета. Григор извади книгата, която Уимбълдън издава за предходните шампионати. Мълчаливо запрелиства страниците, докато не намери снимка, на която бях на трибуните при неговия екип и гледах мача му.

Григор ме погледна тъжно... мисля, че видях сълзи в очите му... „Виждала ли си тази снимка? Тя значи всичко за мен. Да те видя седнала в ложата заедно с майка ми.“

Освен това в книгата има още любопитни подробности за връзката между двамата, както за детството на Шарапова, кариерата й и тежкия момент, в който я обвиниха в употреба на допинг.