Легендата на сръбската музика Шабан Шаулич вчера загина при автомобилна катастрофа край Билефелд в Германия. Малцина обаче са запознати с факта, че Краля на фолка в Сърбия е бивш футболист. Дори е имало възможност да играе в Левски.

„Започнах да играя футбол осем или деветгодишен. Доста лета по-късно, когато бях в Железничар, играхме срещу Левски (София). Вкарах два гола и спечелихме с 4:2. Треньорът на Левски е питал за мен, искал е да ме привлече за отбора. Малко след това се отказах от футбола и се отдадох на музиката“, разкри преди време Шаулич.

„С футбола имам много интересен случай, когато вече бях станал певец. Поканиха ме да пея на една циганска сватба в Париж. На ливадата пред къщата съзрях едно 13-годишно момче в бял костюм да си играе с топка. Аз като видя някой да рита топката, не мога да се стърпя и веднага се включвам. С това момче прекарахме заедно около един час. Аз му бия удари, той спасява и се хвърля на тревата. След това се разменихме и накрая двамата бяха доста мърляви. Неговият бял костюм беше станал зелен от тревата. Тогава излезе една жена и започна да му се кара: „Виж се на какво приличаш, а трябва сега да се жениш. Хайде младежо, отивай бързо да се оправиш“. Тогава разбрах, че съм играл футбол с младоженеца от сватбата, на която трябваше да пея“, сподели легендарният певец пред сръбския в. „Блиц“ през 2008 година.

Приживе Шабан Шаулич беше известен като запален запалянко на Цървена звезда. Внукът му Лука Аджич (двамата на снимката вдясно), младежки национал на Сърбия, до лятото на 2018 година беше част от „звездашите“, но след това отказа да поднови договора си и клубът го продаде на Андерлехт за 800 000 евро. Въпреки недотам сърдечната раздяла между Аджич и Цървена звезда, Шаулич не престана да следи и подкрепя любимия си клуб.

„Съжалявам, че Лука така се раздели с Цървена звезда. Видях как клубът атакува през медиите един 19-годишен младеж. Цялото ни семейство преживя това много тежко. Въпреки всичко Звезда е отборът на сърцето ми. Обичам го въпреки настоящото ръководство, треньори и футболисти. Подкрепям клуба и това ще продължи до края на живота ми“, коментира през лятото Шабан Шаулич.

Вчера, когато стана ясно за трагичната смърт на музикалната легенда, Цървена звезда излезе със специална публикация на сайта си, която е посветена на Шаулич.

Негов зет е бившият национал на Югославия Зоран Миркович. 47-годишният бивш защитник е женен за една от дъщерите на Шабан Шаулич - Санела. Миркович в момента е треньор на другия голям белградски клуб Партизан, след като зае поста на 4 август 2018 г.