Рони и Джини – така се казват двете кученца на баскетболистката Бистра Аладжова. Двата пинчера са неразделна част от нейния живот. В момента тя е настояща състезателка на Славия, но допреди година се състезаваше с екипа на бургаския Лукойл Нефтохимик. Сигурно е, че талантливата състезателка не може без Рони и Джини, но дали те могат без нея е трудно да се даде отговор.

"Надявам се, че не могат без мен. Много са ми сладички. Кавалерът Рони е на 2,5 години и тежи 6 кг, а Джини като по-крехко създание тежи 3 кг. Тя е на 1,5 година", обяснява Бистра пред sportna.net.

Оказва се, че Рони и Джини не са кръстени на никой конкретно. Интересното е, че нелеп инцидент едва не отнема живота на Рони, преди малко повече от година и половина. Тогава в опит да полети от леглото кученцето се приземява на земята със счупена лапичка. "Те като малки са много крехки и не трябва да скачат дори от малка височина. Рони скочи от леглото ми и счупи предна лапичка. Добре че беше бързата намеса на Зоя Станоева, която намери дежурен ветеринар, който превърза контузеното място. За съжаление не можа да направи нищо повече и ни препрати към София за друго лечение. Хубавото е, че само след около месец отново лудуваше", заявява отговорничката на Рони и Джини Бистра Аладжова.

По оношение на храната кученцата не са капризни. Рони е на гранулирана храна, докато Джини си пада по пилешкото. Понякога Биси ги глези, като ги черпи с шоколад или други лакомства и те не и отказват. Освен вода, от течностите предпочитат и мляко. Изненадата е, че когато има повод, Рони и Джини се черпят с чаша бира, даже може и по две. "Зависи от повода, иначе наистина са опитвали от пенливата течност. Друг вид алкохол не съм им давала, но силно се съмнявам, че биха пробвали например ракия", коментира тяхната грижовна стопанка.

Двата пинчера си имат гарантирана разходка поне веднъж дневно. Очаквах да разбера, че Рони и Джини сами се къпят, но уви, отговорът е друг. При сигнал за влизане в банята Джини сама се втурва на бегом, докато Рони винаги се крие под кревата, сякаш ще бъде екзекутиран. "Спомням си, че като малки правеха много бели. У нас всички открити кабели бяха изгризани. След като пораснаха всичко вече си е наред", финализира разговора гордата притежателка на два пинчера Бистра Аладжова. /БЛИЦ