Световната №4 в женския тенис Елина Свитолина се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, след като се наложи с 6:4, 6:1 над словачката Виктория Кузмова. Вниманието на всички обаче не беше насочено главно към корта, а към ложите, където сред екипа на 24-годишната украинка седеше френският тенисист Гаел Монфис.

Това предизвика редица коментари в социалните мрежи, че между 32-годишния французин и Свитолина има по-специални отношения. Веднага след края на мача си украинката беше запитана дали е гадже с колегата си.

Winbet - удвои тръпката от победата! (18+)

„Хмм, да...“, отговори смутено Елина Свитолина, усмихна се и направи дълга пауза. Положителният й отговор изненада зрителите, тъй като за първи път на турнир от Голям шлем някой признава на корта след мач, че е има любовна връзка с даден човек. 

„Всичко го видяха на трибуните. Той ме подкрепя и се надявам в бъдеще по-често да го виждаме – не само в ложите, но и на корта“, продължи тенисистката.

Това не е първата връзка на Гаел Монфис с тенисистка. Преди години той излизаше с Доминика Цибулкова от Словакия. Сред любовните му завоевания са австралийката Челси Алтман, французойката Марго и хърватката Йосипа Драгун.

Монфис е една от звездите на световния тенис, които ще участват на София Оупън от 3 до 10 февруари. Агенция БЛИЦ е медиен партньор на събитието в „Арена Армеец“.